Waar komt het vandaan?
De Canadese keuken bestaat vooral uit gerechten die afgeleid zijn van de Franse en de Amerikaanse keuken. Ook de eetstijl van de inut die vooral veel vers uit de natuur eten. Maar het ligt er heel erg aan waar je bent, want in het Franse deel eet je vooral Franse gerechten en in het Engelse deel Engelse gerechten. Over het algemeen kun je wel zeggen dat de Canadezen veel verse ingrediënten houden en bij bijna elk gerecht in canada zit vlees.
Voorbeelden
Beavertail
Beavertail is eigenlijk een soort gefrituurde koek die vaak belegd wordt met zoette vaak ongezonde dingen zoals: : nutella, pindakaas, koekjes, M&M’s. De Beavertail is zo populair dat zelfs tijdens een stadsbezoek van Obama dit gebeurde:"19 februari 2009, stopte Barack Obama bij de ByWard Market op weg naar de luchthaven om een ​​BeaverTails-gebak te kopen."
Ceasar
een cocktail op basis van Clamato juice (een soort tomaten/mosselsap) met veel drank en allerlei versierenen zoals een stukje limoen op de zijkant van het glas of augurken op een stokje. De Ceasar is uitgevonden in Calgary door restaurateur Walter Chell. Sommige mensen doen iets te veel versiering net zoals deze.
Poutine
Frietjes met jus en stukjes kaas (uitgevonden in Quebec).Het is een populair fastfoodgerecht in Canada. Het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en in cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" aan de kant van de weg.
ketchup
in canada is ketchup net zo als mayonaise in belgië. Ketchup wordt bijna overal bijgedaan. er zijn in canada zelfs chips met ketchup smaak. ze houden zelfs zo veel van ketchup dat ze vaak zelfs 1L flessen kopen. Hier is nog een filmpje van hoe de ketchup fabrieken elkaar aan het concurreren: http://www.cbc.ca/player/play/939241027952/ .
Maak jouw eigen website met JouwWeb